2009 Galerie de Rog

yvonneschroeten_rogYvonne Schroeten
Acryl op doek
10 september tot en met 17 oktober

Yvonne Schroeten (1973) genoot haar opleiding aan de Academie voor de Beeldende Kunsten te Maastricht waar zij in 1995 afstudeerde.

In de huidige expositie laat Schroeten haar recente doeken zien waaraan ze ditmaal het thema skies and limits meegeeft. In deze werken staan ondefinieerbare ruimtes centraal waarin zich vreemde objecten bevinden. Deze objecten roepen wel associaties op met hetgeen een ieder bekend is, maar blijven onduidbaar. Ze laat slechts fracties zien van ruimten en objecten, zodat het mysterie intact blijft. Haar schilderijen kenmerken zich door gedurfde vormen en heldere, contrasterende kleurvlakken waarin weinig ruimte is voor nuances.

Elk werk geeft met de vele onderlagen zijn ontstaansgeschiedenis prijs als getuige van Schroetens bestaan. Zelf zegt zij hierover: Mijn schilderijen vormen getuigen van mijn bestaan, zij vertellen over mijn wereld. Zij tonen iets van wat ik zoek, iets dát ik zoek en soms een beetje vind. Trachtend, tastend, blind.

Ik hoop zegt Schroeten, dat kunstliefhebbers geprikkeld worden door mijn werk. Na een bezoek aan de expositie behoeven zij geen kant- en klare antwoorden te krijgen. Mijn schilderijen mogen daarentegen juist vragen oproepen. Je moet in een droomwereld terecht komen.

De expositie van Yvonne Schroeten duurt van 10 september tot en met 17 oktober 2009.
Openingstijden van de galerie: donderdag tot en met zaterdag 11-17 uur.
Bezoekadres: Ruyterstraat 14, Grave of www.galeriederog.nl